utorak, 24. svibnja 2016.


Sastojci:
  •     200 gr crne cokolade
  •     200 gr bele cokolade
  •     250 ml slatke pavlake
  •     visnje iz kompota ili visnjevace za svaku pralinu
Priprema:

Na laganoj vatri otopiti 200gr crne cokolade pa dodati 125 ml slatke pavlake, promesati, voditi racuna da pavlaka ne provri.
VISNJE OCEDITI IZ KOMPOTA PA STAVITI U MANJU CINIJU I PRELITI SA 3 KASIKE RUMA.
U kalupcice staviti kasiku cokolade pa jednu visnju i opet kasiku cokolade.
Zatim otopiti 200 ml bele cokolade sa 125 ml slatke pavlake opet voditi racuna da ne provri, promesati, dodati 50 gr mlevenog keksa i 50 gr mlevenih oraha pa sipati kasiku smese u kalup. Potom dodati visnju, pa opet kasiku bele cokolade, ohladiti da se sve fino stegne u kalupima pa posluziti.

Tagged: ,

0 komentari:

Objavi komentar