utorak, 24. svibnja 2016.


Za koru – podlogu:
  1.     400 g To-To keksa ili noblica
  2.     200 g mlevenog plazma keksa
  3.     80 g putera
  4.     8 kašika mleka

Za fil sa crnom čokoladom:
  •     200 g Abc sira
  •     2 kašike šećera u prahu
  •     1 kesica vanilin šećera
  •     200 ml slatke pavlake
  •     100 g crne čokolade
  •     1 kesica želatina
Za fil sa mlečnom čokoladom:
  •     200 g Abc sira
  •     2 kašike šećera u prahu
  •     1 kesica vanilin šećera
  •     200 ml slatke pavlake
  •     100 g mlečne čokolade
  •     1 kesica želatina
Za fil sa belom čokoladom:
  •     200 g Abc sira
  •     2 kašike šećera u prahu
  •     1 kesica vanilin šećera
  •     200 ml slatke pavlake
  •     100 g bela čokolade
  •     1 kesica želatina

Za ukrašavanje:
  •     1 kesica belog šlaga
  •     100 g euro-bloka

Priprema Podloga:

Toto keks samleti na seckalici, dodati omekšao puter i mleko. Sjediniti i lagano dodati plazmu. Uzeti obruč za tortu podesiti ga na 26 cm i na dno okruglog obruča za tortu formirati koru.

Priprema filova: Prvo uzeti tri male činijice pa u svaku staviti po jedan želatin i pripremiti ga po uputstvu sa kesice, ostaviti želatin da nabubri.

Fil sa crnom čokoladom: Čokoladu otopiti na pari i ostaviti sa strane da se prohladi. Prvu činiju sa želatinom otopiti na laganoj vatri. Slatku pavlaku umutiti dodati abc sir dodati šečer u prahu i vanilin šećer lepo sjediniti dodati prohlađenu otopljenu crnu čokoladu zatim dodati otopljen želatin, sve promešati i staviti na podlogu. Kalup sa podlogom od keksa i filom ostaviti u frižider, a zatim pripremiti fil sa mlečnom čokoladom.

Fil sa mlečnom čokoladom: Čokoladu otopiti na pari i ostaviti sa strane da se prohladi. Drugu činiju sa želatinom otopiti na laganoj vatri. Slatku pavlaku umutiti dodati abc sir dodati šečer u prahu i vanilin šećer lepo sjediniti. Dodati prohlađenu otopljenu mlečnu čokoladu, zatim dodati otopljen želatin, sve promešati i premazati na podlogu od keksa na kojoj je fil sa crnom čokoladom. Ostaviti u frižider, a zatim pripremiti fil sa belom čokoladom.

Fil sa belom čokoladom: Čokoladu otopiti na pari i ostaviti sa strane da se prohladi. Treću činiju sa želatinom otopiti na laganoj vatri. Slatku pavlaku umutiti dodati abc sir dodati šečer u prahu i vanilin šećer, lepo sjediniti. Dodati prohladjenu otopljenu belu čokoladu, zatim dodati otopljen želatin. Sve promešati i premazati na podlogu od keksa sa crnom i mlečnom čokoladom pa ostaviti u frižider. Umutiti šlag po uputstvu sa keksice premazati tortu i ukrasiti sa rendanim euro blokom.


Tagged: ,

0 komentari:

Objavi komentar