petak, 10. lipnja 2016.


Popara, to starinsko jelo od staroga kruha koje se u mnogim krajevima u nekim davnim vremenima pripremalo kao zasitan i konkretan doručak, doživljava različite varijacije baš prema kraju iz kojeg potječe.

POTREBNO:
  •     700 g starog kruha
  •     300 ml temeljca od povrća
  •     150 g maslaca
  •     žličica soli
  •     prsohvat papra
  •     1 žlica sjeckanog vlasca
  •     200 g kiselog vrhnja
  •     4-5 komada mladog luka

PRIPREMA:

    Stari kruh natrgati na komadiće proizvoljne veličine pa sve skupa zaliti kipućim temeljcem u koji ste dodali malo vlasca. Vilicom lagano promiješati kako bi se sve kockice kruha ravnomjerno namočile.
    U woku (ili većoj tavi) otopiti maslac pa na tako vrelu masnoću istresti namočeni kruh. Pržiti kratko dok se kruh ne zapeče sa donje strane, a tada lopaticom ili kuhačom preokrenuti kockice kako bi se zapekle i sa te donje strane. Vrući poparu servirati uz hladno kiselo vrhnje i mladi luk.
  

0 komentari:

Objavi komentar