Popara, to starinsko jelo od staroga kruha koje se u mnogim krajevima u nekim davnim vremenima pripremalo kao zasitan i konkretan doručak, doživljava različite varijacije baš prema kraju iz kojeg potječe.
POTREBNO:
- 700 g starog kruha
- 300 ml temeljca od povrća
- 150 g maslaca
- žličica soli
- prsohvat papra
- 1 žlica sjeckanog vlasca
- 200 g kiselog vrhnja
- 4-5 komada mladog luka
PRIPREMA:
Stari kruh natrgati na komadiće proizvoljne veličine pa sve skupa zaliti kipućim temeljcem u koji ste dodali malo vlasca. Vilicom lagano promiješati kako bi se sve kockice kruha ravnomjerno namočile.
U woku (ili većoj tavi) otopiti maslac pa na tako vrelu masnoću istresti namočeni kruh. Pržiti kratko dok se kruh ne zapeče sa donje strane, a tada lopaticom ili kuhačom preokrenuti kockice kako bi se zapekle i sa te donje strane. Vrući poparu servirati uz hladno kiselo vrhnje i mladi luk.
0 komentari:
Objavi komentar