srijeda, 25. svibnja 2016.


Sastav:

    ● 6 krompira,
    ● 250 g mljevenog mesa,
    ● 1,5 šolje riže,
    ● crveni luk,
    ● mrkva,
    ● suhi biljni začin,
    ● biber,
    ● konzerva sjeckanog paradajza,
    ● kašika paradajz pirea

Priprema:
U šerpi izdinstajte isječenu mrkvu, dodajte meso, biber i začin. Kad je meso prodinstano dodajte sjeckani paradajz i paradajz pire.
Ogulite krompir i isjecite ga na kriške.
U vatrostalnu posudu poredajte red krompira, preko stavite očišćenu rižu i posolite.
Preko toga stavite izdinstano meso s lukom i mrkvom, a zatim odozgo poredajte ponovo krompir.
Prelijte sve vodom, tako da voda prekrije krompire.
Odozgo prekrijte folijom i stavite u rernu da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni.


Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar