utorak, 24. svibnja 2016.


Zapečene enčilade. Zapamtite ovaj naziv jer će verovatno postati vaše sledeće omiljeno jelo. Već nakon prvog zalogaja.
Biće vam potrebni sledeći sastojci:
- 1/3 šolje putera
- 3 šolje mleka
- 1/3 šolje brašna
- 2 šolje narenadnog kačkavalja
- 130 g ljute papričice
- 3/4 kašičice soli
- 450 g mlevenog mesa
- 2 kašike putera
- 2 crna luka
- 1 paprika babura
- 2 kašike seckanog peršuna
- 7 jaja
- So
- Biber
- Tortilje
- Čeri paradajz

Priprema:

U šerpici rastopite puter, a onda dodajte brašno i mleko kako bi set napravili bešamel sos. Dodajte rendani kačkavalj i ljutu papričicu. Sklonite sa ruingle i u drugoj šerpici rastopite puter pa na njemu prodinstajte seckani crni luk, papriku baburu, seckani peršun, a zatim dodajte umućena jaja. Začinite i sklonite kajganu sa ringle. Dodajte mleveno meso koje ste prethodno posebno propržili. Dodajte polovinu sosa i sve dobro promešajte. Nafilujte tortilje i poslažite ih u pleh. Prelijte preko njih ostatak sosa i dodajte seckani čeri i papriku. Zapecite u rerni na 175 stepeni 25-30 minuta.


Tagged: ,

0 komentari:

Objavi komentar