Sastojci
- 3/4 salice SR brasna
- 4 zlice gustina
- 1 zlicica cimeta u prahu
- 4 jaja
- prstohvat soli
- 3/4 salice sitnog secera (ne u prahu)
- 1 zlica golden sirupa (ili meda)
- 3 zlice mlijeka
- 2 zlicice putra
- 1 zlicica coffee essence
- 1 salica = 250 ml
Priprema
Pecnicu zagrijte na 180 stupnjeva C…
Sve namirnice neka su vam sobne temperature.
Pripremite/izvazite sve sto vam je potrebno.
Dvaput prosijte brasno, gustin i cimet.
Bjelanjke miksajte s pinku soli tek toliko dok dobijete lijepi snijeg (ne precvrsti).
Malo po malo dodajte secer stalno miksajuci dok smjesa ne postane gusta i secer potpuno otopljen.
U tu smjesu sada dodajte golden sirup ili med, potom jedno po jedno zumanjce i sve smiksajte/sjedinite.
Prosijane suhe sastojke dodajte u smjesu od jaja – cinite to postepeno i laganim pokretima, odozdo prema gore zlicom.
U mlijeku otopite putar i dodajte coffee essence, umjesajte u smjesu i lagano zlicom sve izmijesajte.
Smjesu prespite u kalup oblozen pekacim papirom i pecite oko 20-tak minuta (provjerite, obzirom da sve pecnicu ne griju istom jacinom).
Peceni biskvit ohladite na resetci, prerezite i ukrasite kremom koju volite (ja sam narafski vockicama).
0 komentari:
Objavi komentar