nedjelja, 29. svibnja 2016.


Sastojci

  •     3/4 salice SR brasna
  •     4 zlice gustina
  •     1 zlicica cimeta u prahu
  •     4 jaja
  •     prstohvat soli
  •     3/4 salice sitnog secera (ne u prahu)
  •     1 zlica golden sirupa (ili meda)
  •     3 zlice mlijeka
  •     2 zlicice putra
  •     1 zlicica coffee essence
  •     1 salica = 250 ml

    Priprema
        Pecnicu zagrijte na 180 stupnjeva C…
        Sve namirnice neka su vam sobne temperature.
        Pripremite/izvazite sve sto vam je potrebno.
        Dvaput prosijte brasno, gustin i cimet.
        Bjelanjke miksajte s pinku soli tek toliko dok dobijete lijepi snijeg (ne precvrsti).
        Malo po malo dodajte secer stalno miksajuci dok smjesa ne postane gusta i secer potpuno otopljen.
        U tu smjesu sada dodajte golden sirup ili med, potom jedno po jedno zumanjce i sve smiksajte/sjedinite.
        Prosijane suhe sastojke dodajte u smjesu od jaja – cinite to postepeno i laganim pokretima, odozdo prema gore zlicom.
        U mlijeku otopite putar i dodajte coffee essence, umjesajte u smjesu i lagano zlicom sve izmijesajte.
        Smjesu prespite u kalup oblozen pekacim papirom i pecite oko 20-tak minuta (provjerite, obzirom da sve pecnicu ne griju istom jacinom).
        Peceni biskvit ohladite na resetci, prerezite i ukrasite kremom koju volite (ja sam narafski vockicama).


Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar