nedjelja, 22. svibnja 2016.


Sastojci

  •     4 pileća bataka
  •     10 zelenih maslina bez koštica
  •     2 glavice crnog luka
  •     čen belog luka
  •     pola čaše belog vina
  •     2 kašičice karija
  •     so
  •     kašičica majčine dušice
  •     kašičica majorana
  •     4 kašike ulje

Priprema

Batake pržiti u tiganju na 4 kašike ulja, dodati masline i seckan beli i crni luk. Pržiti meso oko 10 minuta, koliko je potrebno da poprimi ujednačenu boju sa svih strana. Dodati vino, kari, so i ostale začine. Poklopiti tiganj i na tihoj vatri kuvati još 15 minuta, povremeno okrećući batake. Ukoliko ponestane tečnosti u tiganju, dodati još malo vode. Poslužiti dok je vruće.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar