Potrebno:
- 40 dag tjestenine po želji (pužići, spiralice….)
- 3 veća krumpira
- 1 luk
- 2 žličice slatke crvene mljevene paprike
- vegeta, sol, papar
Priprema:
Posebno skuhati u jednoj zdjeli tjesteninu, a u drugoj krumpir.
Kuhanu tjesteninu ocijediti, a krumpir oguliti i lagano vilicom zgnječiti (ne do kraja, tek toliko da se raskaša) Ako želite prije biti gotovi s ručkom, tada krumpir ogulite i narežite na kockice pa će se skuhati još prije 😉
Na ulju u većoj dubljoj tavi popržiti nasjeckan luk, dodati mljevenu papriku i promiješati. Tada dodati tjesteninu i zgnječen krumpir, posoliti ili povegetiti i dobro promiješati.
I to je to! Poslužiti uz pečene faširance, pečene odreske na naglo ili kuhane kobase. I naravno, uz obilje zelene salate.
0 komentari:
Objavi komentar