utorak, 3. svibnja 2016.


Najprije piletinu kuhajte u vreloj vodi, nakon 10 min. postepeno dodajte ostale namirnice prema tvrdoći: celer, mrkva, peršin, gljive, cvjetaču, grašak. Dok juha kuha napravite legir od žumanca, limunovog soka i kiselog vrhnja. Kada meso i povrće postanu mekani, juhu zgusnite sa svijetlom zaprškom na maslacu. Svijetla zaprška je brašno proprženo na maslacu do svijetle boje. Nakon dodavanja zaprške, juhu kuhajte dodatnih 10-tak minuta. Juhu začinite paprom, solju i sviježim peršinom. Kada je juha gotova dodajte predhodno napravljen legir od žumanca i kiselog vrhnja. Uživajte.

Sastojci:

  • Piletina 300g
  • Celer 40g
  • Peršin 40g
  • Mrkva 40g
  • Gljive 40g
  • Cvjetača 40g
  • Grašak 40g
  • Maslac 60g
  • Brašno 50g
  • Kiselo vrhnje 1dl
  • Žumance 1kom
  • Limun 30g
  • Papar Sol 10g
  • Vode ili pilećeg temeljca 1.5l

Uživajte u ovom receptu i podjelite Vaše komentare s nama.

Vrijeme pripreme: cca 30 minuta
Zahtjevnost: jednostavno

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar