Najprije piletinu kuhajte u vreloj vodi, nakon 10 min. postepeno dodajte ostale namirnice prema tvrdoći: celer, mrkva, peršin, gljive, cvjetaču, grašak. Dok juha kuha napravite legir od žumanca, limunovog soka i kiselog vrhnja. Kada meso i povrće postanu mekani, juhu zgusnite sa svijetlom zaprškom na maslacu. Svijetla zaprška je brašno proprženo na maslacu do svijetle boje. Nakon dodavanja zaprške, juhu kuhajte dodatnih 10-tak minuta. Juhu začinite paprom, solju i sviježim peršinom. Kada je juha gotova dodajte predhodno napravljen legir od žumanca i kiselog vrhnja. Uživajte.
Sastojci:
- Piletina 300g
- Celer 40g
- Peršin 40g
- Mrkva 40g
- Gljive 40g
- Cvjetača 40g
- Grašak 40g
- Maslac 60g
- Brašno 50g
- Kiselo vrhnje 1dl
- Žumance 1kom
- Limun 30g
- Papar Sol 10g
- Vode ili pilećeg temeljca 1.5l
Uživajte u ovom receptu i podjelite Vaše komentare s nama.
Vrijeme pripreme: cca 30 minuta
Zahtjevnost: jednostavno
0 komentari:
Objavi komentar