petak, 10. lipnja 2016.


POTREBNO:
  •     5 jaja
  •     120 g brašna
  •     120 g šećera
  •     1 vanilin šećer
  •     1/2 praška za pecivo
  •     3 žlice vruće vode
  •     100 ml ulja
  •     100 g ribizla
  •     100 g borovnica
  •     400 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA:

    Za biskvit odvojiti bjelanjke i žumanjke. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodati ulje, potom vodu, prašak za pecivo i brašno. Na kraju ručno umiješati posebno tučeni snijeg od bjelanjaka i sve skupa dobro sjediniti. Dobivenu masu izliti u veliki lim od pećnice na papir za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC 15 minuta.
    Još vrući biskvit iskrenuti zajedno sa papirom na mokru kuhinjsku krpu, maknuti papir za pečenje pa roladu oprezno saviti zajedno sa krpom u roladu. Ostaviti da se tako u krpi ohladi.
    Ohlađenu roladu oprezno odrolati, premazati većim dijelom čvrsto tučenog slatkog vrhnja, posipati bobicama ribizla i borovnica, pa sve skupa oprezno savinuti u roladu. Premazati ostatkom slatkog vrhnja, ukrasiti bobicama ribizla i borovnica. Posebno lijepo i dekorativno izgledaju bobice kada se umoče u vodu pa odmah potom uvaljaju u kristal šećer. Ovo je i dobra opcija za sve one koji ne vole kiselkasti okus ribizla 😉
    Roladu kratko rashladiti, rezati na šnite i poslužiti. Dobar tek!


0 komentari:

Objavi komentar