Odlicno i toplo i hladno,svima se mnogo svidjelo
Sastojci
- 1 kg Pileceg mesa po zelji,sa kostima
- 1 Veci crni luk 100 g
- 7 Srednjih krompira 700 g
- 3 Jaja
- 200 ml Mljeka
- 250 g Brasna
- 200 g Kiselog vrhnja
- 100 ml Ulja
- Vegeta,biber,paprika
Priprema
1.
Piletinu zaciniti sa vegetom,paprikom pa je kratko proprziti na zagrijanom ulju, sa svih strana.
2.
Krompir naribati na krupnije te mu dodati jaja,mljeko,kiselo vrhnje,brasno,sitno sjeckani luk,ulje i dobro kasikom izmjesati ,zaciniti sa vegetom,biberom i jos po ukusu sa mljevenog, crvenom paprikom.
3.
Usuti krompir smjesu u pouljenu posudu u kojoj cete peci jelo,preko rasporediti piletinu,posuti sa malo ulja (onog u kome se przila piletina) i staviti da se pece na 180°C 35-40 minuta.
0 komentari:
Objavi komentar