četvrtak, 9. lipnja 2016.


Odlicno i toplo i hladno,svima se mnogo svidjelo

Sastojci
  • 1 kg Pileceg mesa po zelji,sa kostima
  • 1 Veci crni luk 100 g
  • 7 Srednjih krompira 700 g
  • 3 Jaja
  • 200 ml Mljeka
  • 250 g Brasna
  • 200 g Kiselog vrhnja
  • 100 ml Ulja
  • Vegeta,biber,paprika

Priprema
1.
Piletinu zaciniti sa vegetom,paprikom pa je kratko proprziti na zagrijanom ulju, sa svih strana.
2.
Krompir naribati na krupnije te mu dodati jaja,mljeko,kiselo vrhnje,brasno,sitno sjeckani luk,ulje i dobro kasikom izmjesati ,zaciniti sa vegetom,biberom i jos po ukusu sa mljevenog, crvenom paprikom.
3.
Usuti krompir smjesu u pouljenu posudu u kojoj cete peci jelo,preko rasporediti piletinu,posuti sa malo ulja (onog u kome se przila piletina) i staviti da se pece na 180°C 35-40 minuta.

0 komentari:

Objavi komentar