četvrtak, 9. lipnja 2016.


Ovo ukusno i zdravo jelo od povrća oduševiće vas kombinacijom različitih ukusa, a veoma je jednostavno za pripremu i sigurno će postati dio vašeg menija...

Sastojci:
  •     600 g bijelog krompira
  •     so, biber
  •     60 g skrobnog brašna
  •     glavica luka
  •     600 g kelja
  •     200 g šampinjona
  •     kašičica šećera
  •     2-3 kašičice bijelog sirćeta
  •     1,5 dl pavlake za kuvanje
Priprema:

Skuvajte 450 grama krompira u slanoj vodi, a ostatak sitno narendajte.
Kuvani krompir izgnječite, a sirovi pomiješajte sa skrobnim brašnom, pa umiješajte u kuvani, posolite i dobro izmiješajte. Vlažnim rukama oblikujte 8-10 kuglica.
Luk sitno nasjeckajte, a kelj nasjecite na šire rezance. Očistite šampinjone i po potrebi nasjecite na manje komade.
Stavite slanu vodu da provri u velikom loncu, a zatim smanjite vatru, pa ubacite kuglice i kuvajte 15-20 minuta.
Prodinstajte luk na malo ulja. Dodajte gljive i kelj pa nastavite dinstanje. Pošećerite i lagano karamelizujte. Razrijedite sirćetom, sipajte pavlaku, ostavite da provri, pa kuvajte na laganoj vatri 5-10 minuta. Posolite i pobiberite.
Ocijedite knedle i poslužite ih sa povrćem i sa gljivama.

0 komentari:

Objavi komentar