četvrtak, 9. lipnja 2016.


Sastojci za koru:
  •     2 jaja
  •     2 kasike secera
  •     2 kasike kakaa
  •     20 gr cokolade za kuhanje
  •     malo praska za pecivo
Sastojci za preljev:
  •     0,5 dcl mlijeka
  •      2 kasike kakaa
Sastojci za prvu kremu:

  •     100 gr tamne cokolade
  •      1 dcl vrhnja za slag

Za drugu kremu:
  •     100 gr mlijecne cokolade
  •      1 dcl vrhnja za slag
Sastojci za trecu kremu:

  •     100 gr bijele cokolade
  •      1 dcl vrhnja za slag

Za ukrasavanje:
  •     1 slag krema od cokolade
  •      1,5 dcl mlijeka
  •     strugana bijela cokolada
  •      cokoladna srca
Priprema:

Umutiti jaja sa secerom. Otopiti cokoladu na pari, dodati je jajima, dodati kakao i prasak za pecivo pa sve sjediniti i ispeci u okruglom kalupu od 18 cm precnika. Otopiti na pari tamnu cokoladu, dodati vrhnje, izmijesati dok se ne ujednaci masa, a zatim je ohladiti i izmiksati. Postupak ponoviti i sa mlijecnom i sa bijelom cokoladom. Preko kore se pospe kakao razmucen u mlijeku, topao kakao po hladnoj kori, zatim ide krem sa tamnom cokoladom, potom mlijecna i onda bijela cokolada. Torta se ohladi, izvadi iz kalupa i ukrasi sa slag kremom od cokolade koja se umuti sa 1,5 dcl mlijeka, te struganom bijelom cokoladom i cokoladnim srcima.

0 komentari:

Objavi komentar