Sastojci za koru:
- 2 jaja
- 2 kasike secera
- 2 kasike kakaa
- 20 gr cokolade za kuhanje
- malo praska za pecivo
- 0,5 dcl mlijeka
- 2 kasike kakaa
- 100 gr tamne cokolade
- 1 dcl vrhnja za slag
Za drugu kremu:
- 100 gr mlijecne cokolade
- 1 dcl vrhnja za slag
- 100 gr bijele cokolade
- 1 dcl vrhnja za slag
Za ukrasavanje:
- 1 slag krema od cokolade
- 1,5 dcl mlijeka
- strugana bijela cokolada
- cokoladna srca
Umutiti jaja sa secerom. Otopiti cokoladu na pari, dodati je jajima, dodati kakao i prasak za pecivo pa sve sjediniti i ispeci u okruglom kalupu od 18 cm precnika. Otopiti na pari tamnu cokoladu, dodati vrhnje, izmijesati dok se ne ujednaci masa, a zatim je ohladiti i izmiksati. Postupak ponoviti i sa mlijecnom i sa bijelom cokoladom. Preko kore se pospe kakao razmucen u mlijeku, topao kakao po hladnoj kori, zatim ide krem sa tamnom cokoladom, potom mlijecna i onda bijela cokolada. Torta se ohladi, izvadi iz kalupa i ukrasi sa slag kremom od cokolade koja se umuti sa 1,5 dcl mlijeka, te struganom bijelom cokoladom i cokoladnim srcima.
0 komentari:
Objavi komentar