utorak, 24. svibnja 2016.


Sastojci
  •     200 g raženog brašna
  •     200 g belog brašna
  •     10 g kvasca
  •     1 kašičica šećera
  •     2.5 dl mleka
  •     2 dl ulja
  •     1.5 dl jogurta
  •     1 jaje + 1 za premaz
  •     kulen, peršun, mirođija, rotkvice
  •     2 supene kašike milerama
  •     100 g fete
  •     1 kašičica senfa
Priprema

U mlako mleko staviti kvasac i šećer, te sačekati da kvasac nadođe. Od navedenih sastojaka i kvasca umesiti testo, pa ostaviti oko pola sata da nadođe, na toplom mestu.
Premestiti testo, podeliti na dva dela i svaki oklagijom rastanjiti do željene debljine, u oblik pravougla. Pogačice treba da budu malo debeljuškaste. Ja sam ih tanjila na 1 cm, ali mislim da je 1.5 cm bolje. Seći na kockice, 5x5.
Svaku premazati umućenim jajetom i po želji filovati sirom, kulenom, mirođijom...Peći u ugrejanoj rerni, oko 15-ak minuta, na 250 stepeni. Služiti tople, mada su vrlo ukusne i hladne.
Hladne pogačice ukrasiti smesom od dobro umućenog milerama, feta sira i senfa. Aranžirati prema ukusu.

Tagged: ,

0 komentari:

Objavi komentar