ponedjeljak, 30. svibnja 2016.


Sastojci
  •     4 praziluka
  •     4 jajeta
  •     2 žumanceta
  •     150 g pavlake
  •     1 i po dl mleka
  •     2 kašike brašna
  •     40 g parmezana
  •     kora pomorandže
  •     4 lista matičnjaka
  •     30 g putera
  •     1 kašičica soli
  •     1 kašičica bibera

Priprema

Očistite praziluk, odstranite mu zeleni deo, isecite beli deo po dužini na četvrtine i kuvajte ga 5 minuta u vrućoj vodi. Izblendirajte praziluk sa mlekom, dodajte brašno, oprane listove matičnjaka i izrendajte koru pomorandže.

Sve dobro izmešajte i u dobijenu masu dodajte jaja, žumanca, parmezan i pavlaku. Mešajte dok se sve ne sjedini i na kraju dodajte so i biber.

Puterom premažite vatrostalnu posudu (20×30), u nju sipajte smesu i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 40 minuta.

Pečenje je gotovo kad ivice porumene. Prijatno!

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar