petak, 6. svibnja 2016.


Sastojci

testo
  • 10 belanaca
  • 250 gr kristal šećera
  • 220 gr mlevenih oraha
  • 3 male kašičice brašnaČokoladni fil
  • 200 gr tamne cokolade
  • 250 ml tecne pavlake za slag

Ganaz

  • 150 gr mlečne cokolade
  • 200 ml tečne pavlake za šlag
  • 1 mala kašičica putera

Priprema
Prvo napraviti čokoladni fil . Sitno iseckati čokoladu , ugrejati do vrenja tečnu pavlaku za šlag , preliti preko čokolade i dobro sjediniti , izmešati da se dobije glatka i sjajna smesa . Dobro ohladiti u frizideru oko 3 – 4 sata .
Belanca miksirati dok se ne dobije srednje čvrsta pena pa polako dodavati šećer uz stalno miksiranje .
Kada se dobije čvrst , sjajan sam lagano umešati mlevene orahe i brašno . Sipati smesu u veliku tepsiju od rerne u koju je stavljen papir za pečenje . Peči testo oko 20 – 25 min dok lako ne porumeni po površini . Pečeno testo ohladiti pa ga preseći na tri jednaka dela kraćom stranom ( dobiju se tri kore ) .
Ohladjenu čokoladu izmiksirati penasto i podeliti na dva dela . Prvu koru premazati polovinom fila , staviti drugu koru , premazati drugom polovinom fila , staviti trecu koru. Nafilovan kolac lako opteretiti , i staviti u frizider na dva – tri sata . U medjuvremenu otopiti cokoladu u tecnoj pavlaci, dodati kasiku putera , dobro izmesati pa ostaviti na stranu da se ganaz ohladi . Tecnim ganazom preliti ohladjen kolac pa ga vratiti u frizider da ganaz ocvrsne , najbolje preko noci . Sledeci dan kolac seci na kocke,ukrasiti po zelji …..

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar