Potrebno:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 20 dag margarina
- 10 dag brašna
- 10 dag mljevenih lješnjaka (ili oraha)
- 15 dag šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 10 dag naribane čokolade
Za kremu:
- 1/2 l slatkog vrhnja za šlag
- 20 dag bijelog kravljeg sira
- vanilin šećer
- 2 žlice šećera
- 2-3 banane
- 5 dag ribane čokolade
Priprema:
Biskvit:
Margarin otopiti u manjem lončiću.
Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodavati naizmjence brašno sa praškom za pecivo i otopljeni margarin.
Na kraju umiješati čvrsto tučene bjelanjke i ribanu čokoladu.
Peći u manjem okruglom kalupu na 180℃ oko 40 min. Ohladiti na rešetki.
Ohlađen biskvit postaviti na pladanj za torte, pa nožem oprezno zarezati u krug ostavljajući rub od cca. 2 cm i dno debljine cca. 1 cm. (vidi sliku) Izvađeni bisvit izrezati na manje kocke ili izmrviti rukama. Najbolje je izrezati ga prvo u kvadrate površinski a tada ga vaditi žlicom.
U međuvremenu pripremiti kremu:
Mikserom kratko izraditi sir a posebno vrhnje za šlag da bude čvrsto pa potom sjediniti. U kremu dodati 5 dag ribane čokolade i mrvljeni biskvit. (malo biskvita ostaviti za posipanje torte)
Izrada:
Natopiti malo biskvit mlijekom, pa po dnu složiti red banana natopljenih limunovim sokom. Preko banana premazati kremu u obliku kupole. Posipati preostalim mrvicama biskvita i čokoladnim mrvicama.
Poslužiti dobro rashlađeno.
0 komentari:
Objavi komentar