nedjelja, 22. svibnja 2016.


Potrebno:

Za biskvit:

  •     6 jaja
  •     20 dag margarina
  •     10 dag brašna
  •     10 dag mljevenih lješnjaka (ili oraha)
  •     15 dag šećera
  •     2 vanilin šećera
  •     1 prašak za pecivo
  •     10 dag naribane čokolade

Za kremu:

  •     1/2 l slatkog vrhnja za šlag
  •     20 dag bijelog kravljeg sira
  •     vanilin šećer
  •     2 žlice šećera
  •     2-3 banane
  •     5 dag ribane čokolade

Priprema:

Biskvit:
    Margarin otopiti u manjem lončiću.
    Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodavati naizmjence brašno sa praškom za pecivo i otopljeni margarin.
    Na kraju umiješati čvrsto tučene bjelanjke i ribanu čokoladu.
    Peći u manjem okruglom kalupu na 180℃ oko 40 min. Ohladiti na rešetki.
    Ohlađen biskvit postaviti na pladanj za torte, pa nožem oprezno zarezati u krug ostavljajući rub od cca. 2 cm i dno debljine cca. 1 cm. (vidi sliku) Izvađeni bisvit izrezati na manje kocke ili izmrviti rukama. Najbolje je izrezati ga prvo u kvadrate površinski a tada ga vaditi žlicom.

U međuvremenu pripremiti kremu:
    Mikserom kratko izraditi sir a posebno vrhnje za šlag da bude čvrsto pa potom sjediniti. U kremu dodati 5 dag ribane čokolade i mrvljeni biskvit. (malo biskvita ostaviti za posipanje torte)

Izrada:
    Natopiti malo biskvit mlijekom, pa po dnu složiti red banana natopljenih limunovim sokom. Preko banana premazati kremu u obliku kupole. Posipati preostalim mrvicama biskvita i čokoladnim mrvicama.
    Poslužiti dobro rashlađeno.

Tagged: ,

0 komentari:

Objavi komentar