utorak, 24. svibnja 2016.


Ukusni cheeseckake u minijaturnom formatu. Idealno za zabave i druženja.
Sastojci

KORA:
– 1/3 šolje digestiv keksa
– 1 kašika šećera

– 1 kašika otopljenog putera

KREMA:
– 250 gr krem sira sobne temperature
– ¼ šolje šećera
– 1 ½ kašičice limunovog soka
– 1/2 kašičice limunove korice
– ¼ kašičice vanilin ekstrakta
– 1 jaje

DEKOR
– 250 gr višanja
– 1 čokolada za kuhanje

Način pripreme

U posudi pomiješajte samljeveni keks, šećer i puter.
Uspite u dno kalupa za muffine i pecite u rerni zagrijanoj na 165 stepeni 5 minuta.

Umutite krem sir pa dodajte šećer, limunovu koricu, ekstrakt vanilije i mutite dok ne dobijete glatku smjesu.
Dodajte jaje i još kratko mutite.
Uspite krem sir u modle dok ih ne popunite na ¾ i pecite na 170 stepeni 25 minuta.
Ostavite da se ohlade u tepsiji.
Čokoladu istopite i u nju dodajte višnje, prespite preko kolačića pa ih stavite u frižider.

Tagged: ,

0 komentari:

Objavi komentar