ponedjeljak, 30. svibnja 2016.


Sastojci:
  •     8 jaja
  •     25o gr secera
  •     1oo gr cokolade
  •     175 gr maslaca
  •     4 kasicice jace kafe
  •     2oo gr bijelog brasna
  •     4o gr kakaa
  •     2 kasicice praska za pecivo
Za glazuru:
  •     25o gr maslaca
  •     25o gr secera u prahu
  •     1 jaje
  •     3-4 kasicice kakaa

Priprema:
Umutiti jaja i secer.Cokoladu isitniti i otopiti sa maslacem na pari.Brasno, kakao i prasak za pecivo umijesati i polako dodavati rastopljenu cokoladu . Umijesati i kafu. Smjesu izliti u tepsiju oblozenu papirom za pecenje. Peci u rerni zagrijanoj na 18o C oko 3o min.

Glazura:

Pomijesati maslac i secer u prahu, dodati umuceno jaje i kakao.Dobro promijesati, zagrijati na pari samo toliko da bude blago tecno i preliti preko kolaca. ( Ja uvijek prvo isijecem kolac, zato sto volim da glazura prelije i sa strane kolaca).

Kolač je jako ukusan,bogat čokoladom,pa stoga probajte i uživajte!
Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar