TJESTO:
- 10dag šećera
- 2 žlice meda
- 2 jaja
- 5 dag margarina
- 3 mlijeka
- 30 dag brašna
- 3 žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
PRIPREMA:
Kuhati na pari mlijeko, margarin, šećer, med i jaja, da se rastopi. U vruće umijesiti kakao, brašno i prašak za pecivo koje smo već smiješali.
Zamijesiti tijesto, popoloviti i razvaljati, kore peći na okrenutom limu.
KREMA:
- 5 dl mlijeka
- 30 dag šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- 25 dag margarina
- 3 žlice gustina
- 4 žlice brašna
- 2 žlice ruma
- 1 žlica limunovog soka
PRIPREMA:
Brašno, gustin, vanilin šećer dobro izmiješati sa 1 dl mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhat i sasuti smjesu da se da prokuha i da se zgusne.
Ostaviti da se hladi, izmiksati pjenasto margarin sa šećerom u prahu i sasuti u ohlađenu kremu. Dodati limun i rum, i sve dobro izmiksati.
GLAZURA:
- 10 dag čokolade
- 3 žlice šećera
- 3 žlice mlijeka
- 1 mala žlica ulja
PRIPREMA:
Rastopiti čokoladu sa mlijekom,šećerom i uljem.
POSTUPAK:
Položiti 1 koru na pladanj za posluživanje, premazati sa polovicom kreme,na kremu složiti piškote koje ste malo poprskali vodom.
Premazati ponovo kremom i preko kreme staviti drugu koru.
Cijeli kolač preliti glazurom koju ste pripremili od čokolade.
0 komentari:
Objavi komentar