nedjelja, 22. svibnja 2016.


TJESTO:
  • 10dag šećera
  • 2 žlice meda
  • 2 jaja
  • 5 dag margarina
  • 3 mlijeka
  • 30 dag brašna
  • 3 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo

PRIPREMA:
Kuhati na pari mlijeko, margarin, šećer, med i jaja, da se rastopi. U vruće umijesiti kakao, brašno i prašak za pecivo koje smo već smiješali.
Zamijesiti tijesto, popoloviti i razvaljati, kore peći na okrenutom limu.

KREMA:
  • 5 dl mlijeka
  • 30 dag šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 25 dag margarina
  • 3 žlice gustina
  • 4 žlice brašna
  • 2 žlice ruma
  • 1 žlica limunovog soka

PRIPREMA:
Brašno, gustin, vanilin šećer dobro izmiješati sa 1 dl mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhat i sasuti smjesu da se da prokuha i da se zgusne.
Ostaviti da se hladi, izmiksati pjenasto margarin sa šećerom u prahu i sasuti u ohlađenu kremu. Dodati limun i rum, i sve dobro izmiksati.

GLAZURA:
  • 10 dag čokolade
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice mlijeka
  • 1 mala žlica ulja

PRIPREMA:
Rastopiti čokoladu sa mlijekom,šećerom i uljem.

POSTUPAK:
Položiti 1 koru na pladanj za posluživanje, premazati sa polovicom kreme,na kremu složiti piškote koje ste malo poprskali vodom.
Premazati ponovo kremom i preko kreme staviti drugu koru.
Cijeli kolač preliti glazurom koju ste pripremili od čokolade.

Tagged: ,

0 komentari:

Objavi komentar