petak, 27. svibnja 2016.

Za doručak posluzeno uz jogurt, ali isto tako može da bude i ručak uz neku salatu.
SASTOJCI
Tijesto
  • 600 g Glatkog brašna Podravka
  • 1 Kvasac instant Dolcela
  • 2 žličice šećera
  • 2 žličice soli
  • 5 žlica jogurta
  • 50 ml ulja
  • 420 ml tople vode
Nadjev
  • 500 g sjeckanog mladog luka
  • sol
  • papar
Premaz
  • oko 50 g otopljenog maslaca

PRIPREMA
1. U zdjelu stavite sve suhe sastojke (brašno, kvasac, šećer, sol) i pomiješajte da se sjedine.
2. Dodajte jogurt, ulje i vodu i miksajte oko 5 minuta dok ne dobijete glatko tijesto.
3. Na ruke stavite malo ulja i prijeđite preko tijesta da se odvoji od zdjele. Pokrijte plastičnom folijom (ili krpom) i ostavite da se diže oko 30 minuta.
4. Nakon 30 minuta tijesto premijesite i ostavite da se diže još oko 30 minuta.
5. Opet tijesto premijesite i istresite na pobrašnjenu podlogu. Podijelite tijesto na 15-20 kuglica.
6. Svaku kuglicu rastanjite tanko i na polovicu stavite luk pomiješan sa soli i paprom. Tijesto preklopite i dobro zatvorite prstima da ne bi izlazio nadjev. Isto napravite s ostatkom tijesta i nadjeva.
7. Tako pripremljene kellane pržite u teflonskoj tavi na vrlo malo ulja dok lijepo ne porumene s obje strane (ili na grilu).
8. Svaku kada je gotova premažite s otopljenim maslacem i poslužite.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar