subota, 21. svibnja 2016.


Čokoladna torta, složit će se mnogi, svojevrsni je klasik u slastičarstvu pa je možda baš zbog toga tako puno različitih recepata za taj čokoladni užitak i vjerovatno svatko od nas ima neki svoj omiljeni recept, bilo za čokoladnu tortu ili pak za kakav čokoladni kolač.

POTREBNO:

Za podlogu:
    25 dkg keksa (može Grancereale ili petitt ili bilo kakvi drugi prhki koje imate)
    15 dkg maslaca

Za kremu:

    50 dkg Mascarponea
    500 ml vrhnja za šlag (Hole, Hulala ili neko slično)
    20 dkg mliječne čokolade
    20 dkg čokolade za kuhanje
    20 dkg bijele čokolade

PRIPREMA:

    Za podlogu usitniti kekse (staviti u vrećicu za zamrzavanje pa istući batom za meso) i pomiješati ih s otopljenim maslacom. Smjesom napuniti kalup za tortu promjera 24 cm. Pustiti da se ohladi i stvrdne.
    Za kremu posebno otopiti svaku vrstu čokolade sa po 1/2 dl vrhnja za šlag. Učiniti će vam se to malo vrhnja (i to je u stvari puno manje vrhnja no što bi u klasični ganache išlo) ali bez brige, tako treba biti. Svaku čokoladu otopljenu sa vrhnjem ohladiti uz miješanje.
    Ostatak vrhnja za šlag miksati da bude čvrsto, dodati mu mascarpone i dobro sjediniti. Podijeliti tu smjesu na tri dijela pa u svaki dio dodati posebno otopljenu čokoladu. Tako ćete dobiti tri različite vrste čokoladne kreme.
    Sada na podlogu od keksa u kalupu (stranice kalupa bi bilo dobro obložiti prozirnom folijom kako vam se krema prilikom odvajanja kalupa ne bi zalijepila za kalup) namazati prvo tamnu kremu, potom onu od mliječne čokolade i na kraju onu od bijele čokolade. Dobro rashladiti, maknuti obruč i ukrasiti po želji.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar