nedjelja, 24. travnja 2016.





Sastojci:

  • 500ml mleka
  • 1 kvasac
  • 1 pecivo
  • 4 jaja
  • 1 kašika sol
  • 200ml jogurt
  • 1kg/400g brasno(manje vise)

Priprema:
1.
Stavite brašno,jaja,pecivo,jogurt,sol i mleko sa kvasecom i zamesite testo (kao za kiflice)da nije tvrdo.Dobro ga izmesite i stavite u veću vanglu koju ste prethodno namazali sa uljem.Prekrijete testo sa najlon folijom (samo jedna strana namazite uljem )za da vam se testo ne lepi na najlonu i stavite ga u frizideru.Ovakvo spremno testo stoi i do 7dana u frizideru.
2.
 Kad poželite da pržite ,izvadite testo i sa rukama pravite mekice (razvlacite sa prstima sto tanje korice).U posudu u kojoj ke gi pržite stavlja se malo ulje zagreje se i prze se mekice.Testo sto vam je ostalo opet se vraca u frižideru.
3.
Možete ga jesti sa sirom ,sa slatko os smokvi ja tako volim,a vi mozete sa sta vi volite,slane, slatke sve po ukusu i želji.
Posluživanje
Kad je testo vec gotovo možete ga praviti za doručak za večeru, ili kad vam neko dodje jer su brzi i stvarno su mekane,dobre i  ne upijaju ulje.
Napravite i probajte ovo čudo od testa.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar