nedjelja, 24. travnja 2016.


Probala sam dosta recepata od kroketa, neki su mi bili tvrdi, neki gnjecavi….S ovim receptom su mi nekako najbolji. Meki, vazdušasti..



SASTOJCI
  • 250 gr Krompira
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 2 kašike kiselog vrhnja
  • 1 kašika mlijeka
  • 1/4 kesice praška za pecivo
  • 20 gr margarina
  • 70 gr brašna
  • 1 kašika octa
  • vegeta
  • prezla
  • ulje
  • začini po želji

PRIPREMA

 

Skuvati krompir sa kašičicom soli. Skuvan krompir izgnjiječiti u pire i dodati margarin, vrhnje, ocat i mlijeko. Dobro izmiješat.
Dodati vegetu i začiniti po želji. Brašno pomiješati sa praškom za pecivo i sipati polako u smjesu. Dobro izmiješat i izgnjiječiti.
Špric pouljiti i puniti smjesom. Istiskati i sjeći na željenu veličinu. Uvaljati u prezlu. Pržiti u ulju, najbolje u fritezi ako imate.




Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar