ponedjeljak, 25. travnja 2016.

 MNOGO JE VOLIM I DANAS JE ČESTO PRAVIM


Sastojci:
  • 2 jaja
  • 2 kasike ulja
  • 200 ml. mlijeka
  • 100 ml. vode
  • 1 prask za pecivo
  • so
  • 100 gr. kukuruznog brasna
  • 150 gr. bijelog brasna
  • Preliv:
  • 4 jaja
  • 150 gr. pavlake
  • 100 ml. vrhnja za kuhanje

Priprema:

Izmutite jaja i ulje.
Dodajte mlijeko,vodu i so pa ponovo mutite.
Dodajte oba brasna i prasak za pecivo pa izmutite da se smjesa fino sjedini.
Tepsiju nauljite,zagrite pa u nju istresite tijesto. Pecite na 400F-200C dok livaca nebude gotova.
Izmutite jaja,pavlaku i vrhnje za kuhanje pa prelite preko gotove livace.
Vratite u pec da se jaja zapeku,maknite iz peci,isjecite na kocke i premazite sa malo pavlake.
Servirajte uz casu kefira ili kiselog mlijeka.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar