MNOGO JE VOLIM I DANAS JE ČESTO PRAVIM
Sastojci:
Priprema:
Izmutite jaja i ulje.
Dodajte mlijeko,vodu i so pa ponovo mutite.
Dodajte oba brasna i prasak za pecivo pa izmutite da se smjesa fino sjedini.
Tepsiju nauljite,zagrite pa u nju istresite tijesto. Pecite na 400F-200C dok livaca nebude gotova.
Izmutite jaja,pavlaku i vrhnje za kuhanje pa prelite preko gotove livace.
Vratite u pec da se jaja zapeku,maknite iz peci,isjecite na kocke i premazite sa malo pavlake.
Servirajte uz casu kefira ili kiselog mlijeka.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 kasike ulja
- 200 ml. mlijeka
- 100 ml. vode
- 1 prask za pecivo
- so
- 100 gr. kukuruznog brasna
- 150 gr. bijelog brasna
- Preliv:
- 4 jaja
- 150 gr. pavlake
- 100 ml. vrhnja za kuhanje
Priprema:
Izmutite jaja i ulje.
Dodajte mlijeko,vodu i so pa ponovo mutite.
Dodajte oba brasna i prasak za pecivo pa izmutite da se smjesa fino sjedini.
Tepsiju nauljite,zagrite pa u nju istresite tijesto. Pecite na 400F-200C dok livaca nebude gotova.
Izmutite jaja,pavlaku i vrhnje za kuhanje pa prelite preko gotove livace.
Vratite u pec da se jaja zapeku,maknite iz peci,isjecite na kocke i premazite sa malo pavlake.
Servirajte uz casu kefira ili kiselog mlijeka.
0 komentari:
Objavi komentar