Ovo je lagano, ne peče se, a ne mogu mu odoljeti ni zakleti slatkomrzci (i
sama sam takva). Nazvala sam je ovako jer sam ovoga puta upotrijebila
šumsko voće, ali može se sa bilo kojim koje trpi želatinu, a može i bez, samo
sa šlagom. U slast!
Sastojci
- Kora, tj. dno torte
- 16 kom. integralnog keksa (
- 150 g. smekšalog maslaca
- 500 g. sira
- 2,5 dl. milerama ili kiselog vrhnja
- 250 g. šećera u prahu
- 1 vrećica želatine u granulama
- 1/2 l. vrhnja za šlag, NETUČENOG
- 1 vrećica vanilin-šećera
- koliko treba šumskog ili drugog voća
- 1 vrećica preljeva za torte
- 2,5 dl. voćnog soka (kojeg, ovisi o voću koje ste stavili)
1. GRUBO samljeveni keks dobro pomiješati s maslacem i time obložiti okrugli kalup za
torte (24 cm.).
2. Umutiti sir, mileram, štaub šećer i vanilin šećer mikserom.
3. Želatinu pomočiti i otopiti prema uputstvima na vrećici, pa u to uliti vrhnje za šlag
(NEUMUĆENO) i pažljivo promiješati te dodati masi sa sirom. Sve dobro izmiješati i
preliti u kalup preko keksa. Staviti u frižider.
4. Kada fil očvrsne (nakon sat – dva) po njemu poredati voće i vratiti u frižider.
5. Pripremiti preljev za torte prema uputama na vrećici sa voćnim sokom po izboru.
6. Preliti prohlađeno preko torte koju je najbolje ostaviti da prenoći u frižideru.
7. Uživajte! 🙂
Posluživanje
Može se služiti i sa šlagom, a u fil se može nagratati korica limuna, sve prema ukusu i vrsti
voća koju ste izabrali kao “šešir” za tortu.
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar