utorak, 26. travnja 2016.

Malo je drugačije od običnog pečenog krumpira,
 
Sastojci 4 osobe:
  • 1 kg krumpira
  • 5 dkg margarina
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • sol, peršin
Priprema:
1. krumpir očistiti i po duljini odrezati jednu tanku krišku, da krumpir može čvrsto stajati
na podlozi.
2. zarezati na tanke ploške (paziti da se ne zareže do kraja-krumpir mora ostati u komadu).
3. krumpir staviti kuhati u slanu vodu. Kuhati ga nekoliko miinuta i izvaditi, te staviti u
pleh za pečenje.

4. izmiješati otopljeni margarin, maslinovo ulje, češnjak i peršin i to pažljivo preliti preko
krumpira. Nastojati da smjesa uđe između narezanih ploški krumpira.
5. peći u pečnici.

www.coolinarika.com

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar