utorak, 26. travnja 2016.


 

TIJESTO:

  • 250g maslaca
  • 100g šećera
  • 4 jaja
  • 250g pšeničnog brašna
  • 3 razom napunjene žličice praška za pecivo
ZA NADJEV:

  • 2 staklenke višanja (ocjeđena masa po 370g) ja sam imala domaće iz zamrzivača pa sam kombinirala omjere i odlično je
  • 750ml mlijeka (3/4l mlijeka)
  • 2 pudinga od vanilije
  • 100g šećera
  • 600g milerama
ZA PRELJEV:

  • 2 omota preljeva za torte crveni
  • 20g šećera
  • 500ml (1/2l) soka od višanja iz staklenki ili odmrznutih ili friških višanja
Priprema

1.
Za tijesto mikserom i metlicama istucite na najvećoj brzini maslac ili margarin.Postupno dodavajte šećer,mješajte dok ne dobijete povezanu masu .Umješajte jaje po jaje ( svako jaje 1/2 minute).Pomješajte brašno s praškom za pecivo i na srednjoj brzini kratko umješajte u dvije porcije.
2.
Tijesto izlijte na lima za kolače 30×40 ,namašten i poravnajte.Lim gurnite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva celzijusa i pecite oko 10-15min.Lim odložite na rešetku za kolače i pustite da se ohladi .
3.
Za nadjev ostavite višnjeda se dobro ocijede ,pri tome sačuvajte sok i izmjerite 500ml za preljev,eventualno dodajte vode.Višnje ravnomjerno rasporedite po kolaču.
4.
Od mlijeka,praha za puding i šećera skuhajte puding prema uputama na omotu ali s ovdje navedenim sastojcima.Mileram umješajte u vrući puding.
5.
Razmažite masu od pudinga i milerama po višnjama.Lim ponovno gurnite u pećnicu i pecite još 25 min na istoj temperaturi.Isključite pećnicu i još ostavite kolač 10-ak minuta u odškrinutoj pećnici.Izvadite lim i ostavite da se kolač ohladi.
6.
Za preljev od praška za preljev za torte,šećera i izmjerenog soka pripremite preljev prema uputama na omotu.Preljev pažljivo rasporedite po masiod pudinga i ostavite da se ohladi.

Izvor: http://www.coolinarika.com/
loading...

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar