TIJESTO:
- 250g maslaca
- 100g šećera
- 4 jaja
- 250g pšeničnog brašna
- 3 razom napunjene žličice praška za pecivo
- 2 staklenke višanja (ocjeđena masa po 370g) ja sam imala domaće iz zamrzivača pa sam kombinirala omjere i odlično je
- 750ml mlijeka (3/4l mlijeka)
- 2 pudinga od vanilije
- 100g šećera
- 600g milerama
- 2 omota preljeva za torte crveni
- 20g šećera
- 500ml (1/2l) soka od višanja iz staklenki ili odmrznutih ili friških višanja
1.
Za tijesto mikserom i metlicama istucite na najvećoj brzini maslac ili margarin.Postupno dodavajte šećer,mješajte dok ne dobijete povezanu masu .Umješajte jaje po jaje ( svako jaje 1/2 minute).Pomješajte brašno s praškom za pecivo i na srednjoj brzini kratko umješajte u dvije porcije.
2.
Tijesto izlijte na lima za kolače 30×40 ,namašten i poravnajte.Lim gurnite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva celzijusa i pecite oko 10-15min.Lim odložite na rešetku za kolače i pustite da se ohladi .
3.
Za nadjev ostavite višnjeda se dobro ocijede ,pri tome sačuvajte sok i izmjerite 500ml za preljev,eventualno dodajte vode.Višnje ravnomjerno rasporedite po kolaču.
4.
Od mlijeka,praha za puding i šećera skuhajte puding prema uputama na omotu ali s ovdje navedenim sastojcima.Mileram umješajte u vrući puding.
5.
Razmažite masu od pudinga i milerama po višnjama.Lim ponovno gurnite u pećnicu i pecite još 25 min na istoj temperaturi.Isključite pećnicu i još ostavite kolač 10-ak minuta u odškrinutoj pećnici.Izvadite lim i ostavite da se kolač ohladi.
6.
Za preljev od praška za preljev za torte,šećera i izmjerenog soka pripremite preljev prema uputama na omotu.Preljev pažljivo rasporedite po masiod pudinga i ostavite da se ohladi.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
loading...
0 komentari:
Objavi komentar