utorak, 26. travnja 2016.

JAKO SOČAN I UKUSAN


Sastojci:
  •  oko 350-400 g listova za lazanje (ovisi o veličini tepsije)
  •  400 g šunke
  •  300 g gaude (ili nekog vama omiljenog sira)
  • 150 + 50g za posip parmezana
  •  700 ml mlijeka
  •  5 žl brašna
  •  prstohvat vegete, soli, papra, muškantnog oraščića

Priprema:

Za bešamel u hladnon mlijeku razmutite brašno da bude bez grudica, dodajte sol, vegetu, papar i mušk. oraščića. Stavite na laganu vatru i mješajte pjenjačom.  Kad zakipi umijepajte onih 150 g parmezana.


Nauljite vatrostalnu ili keramičku posudu, stavite red listova lazanja, pa bešamel, šunku i ribani sir.
Redajte dok ne potrošite sastojke. Gornju koru premažite bešamelom i pospite sa još malo sira i s onih 50 g parmezana.
Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar