ponedjeljak, 25. travnja 2016.

Milk kocke… Čokoladne …. kremaste… treba li još nešto reći … :)


 

Sastojci 6 osobe:

Kore

  • 6 jaja
  • 6 kaš. šećera
  • 6 kaš. brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kaš. kakaoa
  • 6 kaš. tople vode
Milk krem
  • 1l mleka
  • 100 g gustina
  • 4 kaš. šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 250 g margarina
  • 150 g šećera u prahu
Toping
  • 200 g mlečne čokolade
  • 5 kaš. mleka
  • 4 kaš. šećera
  • 150 g margarina
Priprema
Kore:
1. Jaja umutiti sa šećerom.
2. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano
zamešati.
3. Dodati i vodu i sjediniti masu.
4. Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).
5. Peći na 180 C, 20 min.
Milk krem:
6. Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.
7. U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.
8. U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
9. Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
Toping:
10.Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti,
tako da bude kao omekšali margarin.
Filovanje:
Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti

Posluživanje
Služiti sa desertnim vinom 🙂
www.coolinarika.com



Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar