Sastojci:
Biskvit
- 4 jaja
- 2 čaše (od 2 dl) šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mlijeka
- 3 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kg jabuka
- 1 čaša šećera
- 5 žlica griza ili krušnih mrvica
- cimet
Priprema
1. Jaja izmutiti sa šećerom, dodati ulje i mlijeko, a na kraju brašno pomješano s praškom
za pecivo. Pola smjese uliti u lim, poravnati i peći na 200 C dok ne bude napola pečeno.
Kad se napola ispeče, staviti nadjev i izliti drugi dio biskvitne smjese. Vratiti u pećnicu i
ispeći do kraja.
2. Jabuke za nadjev oguliti, izrendati i malo ih dinstati sa šećerom na laganoj vatri. Na
kraju dodati griz ili mrvice.
3. Gotov kolač posipati sa šećerom u prahu.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar