utorak, 26. travnja 2016.




Sastojci:
Biskvit
  • 4 jaja
  • 2 čaše (od 2 dl) šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša mlijeka
  • 3 čaše brašna
  • 1 prašak za pecivo
Nadjev
  • 1 kg jabuka
  • 1 čaša šećera
  • 5 žlica griza ili krušnih mrvica
  • cimet


Priprema
1. Jaja izmutiti sa šećerom, dodati ulje i mlijeko, a na kraju brašno pomješano s praškom
za pecivo. Pola smjese uliti u lim, poravnati i peći na 200 C dok ne bude napola pečeno.
Kad se napola ispeče, staviti nadjev i izliti drugi dio biskvitne smjese. Vratiti u pećnicu i
ispeći do kraja.
2. Jabuke za nadjev oguliti, izrendati i malo ih dinstati sa šećerom na laganoj vatri. Na
kraju dodati griz ili mrvice.
3. Gotov kolač posipati sa šećerom u prahu.

Izvor: coolinarika.com

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar