srijeda, 27. travnja 2016.

 Predivan cvijet sa hrskavom koricom i sjemenkama. Preporučujem,za sve ljubitelje domaćeg peciva.....


Sastojci:
  •     650 g brašna
  •     1 kašika suhog kvasca Dolcela
  •     1 kašikica soli
  •     1 kašikica šećera
  •     1 kom jaje
  •     2 dl toplog mlijeka
  •     2 dl tople vode
  •     1 kom. bjelanjak- premazati cvijet
  •     sjemenke susam, suncokret, čurokot

Priprema:

U posudu staviti prosijano brašno, so, šećer, suhi kvasac,jaje,toplim mlijekom i vodom, zamijesiti tijesto.Pokriti i ostaviti na toplom da se udupla. Tijesto prekuhati na brašnu, podijeliti na 12 kuglica i svaku kuglicu oblikovati rukama.Složiti ih u pripremljenu tepsiju( 10 kuglica), a 2 kuglice spojiti u jednu veću i staviti u sredinu.

Pripremljeni cvijet pokriti čistom salvetom i ostaviti da se ponovo udupla . Cvijet premazati bjelanjkom i posuti sjemenkama.Staviti u zagrijanu rernu da se peče na 200 C nekih 30-40 minuta.Pečen cvijet izvaditi iz rerne i staviti na rešetku da se hladi.Ne uvijem u salvetu, jer želim finu i hrskavu koricu.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar