E, to se zove specijalitet: Gibanica da vam pamet stane!
Jedan od omiljenih i sigurno neprevaziđenih srpskih specijaliteta je prava domaća gibanica.
Prava, domaća gbanica.
Ukoliko mislite da je za ovo jelo neophodno veliko iskustvo, grešite.
SASTOJCI:
- 5 jaja
- 500 g sira
- 500 g tankih kora
- 150 ml kisele vode
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 3 kašike kajmaka
- 1 kašičica soli
PRIPREMA:
Umutiti jaja sa kiselom vodom, praškom za pecivo, soli, sirom i kajmakom. Podmazati pleh pa na njega postaviti dve tanke kore. Zatim po dve tri kore gužvati, umakati u smesu sa jajima i slagati u pleh dok se ne utroše svi sastojci. Na kraju, gibanicu prekriti sa dve preostale kore i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Jedan od omiljenih i sigurno neprevaziđenih srpskih specijaliteta je prava domaća gibanica.
Prava, domaća gbanica.
Ukoliko mislite da je za ovo jelo neophodno veliko iskustvo, grešite.
SASTOJCI:
- 5 jaja
- 500 g sira
- 500 g tankih kora
- 150 ml kisele vode
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 3 kašike kajmaka
- 1 kašičica soli
PRIPREMA:
Umutiti jaja sa kiselom vodom, praškom za pecivo, soli, sirom i kajmakom. Podmazati pleh pa na njega postaviti dve tanke kore. Zatim po dve tri kore gužvati, umakati u smesu sa jajima i slagati u pleh dok se ne utroše svi sastojci. Na kraju, gibanicu prekriti sa dve preostale kore i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
0 komentari:
Objavi komentar