srijeda, 27. travnja 2016.

E, to se zove specijalitet: Gibanica da vam pamet stane!
Jedan od omiljenih i sigurno neprevaziđenih srpskih specijaliteta je prava domaća gibanica.

Prava, domaća gbanica.

 



Ukoliko mislite da je za ovo jelo neophodno veliko iskustvo, grešite.

SASTOJCI:


- 5 jaja

- 500 g sira

- 500 g tankih kora

- 150 ml kisele vode

- 1/2 kesice praška za pecivo

- 3 kašike kajmaka

- 1 kašičica soli



PRIPREMA:

Umutiti jaja sa kiselom vodom, praškom za pecivo, soli, sirom i kajmakom. Podmazati pleh pa na njega postaviti dve tanke kore. Zatim po dve tri kore gužvati, umakati u smesu sa jajima i slagati u pleh dok se ne utroše svi sastojci. Na kraju, gibanicu prekriti sa dve preostale kore i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar