Chocho-orange muss cake – Kuhajmo zajedno
Sastojci:
Biskvit 24cm:
1 jaje
60 ml ulja
40 g kakaa u prahu
1/2 Praška za pecivo Dolcela
70 g šećera,prstohvat soli
45 g brašna
40 g mljevenih oraha
1/2 zlicice sode bikarbone Dolcela
100 ml Šlaga 5+ Dolcela
naribana korica naranče
1 žličica nescafe kave u granulama
100 ml vruće vode
Premaz:
2 žlice Džema od marelica Podravka
2 žlice mlake vode
Krema od naranče:
300 ml soka od naranče
naribana korica naranče
1 žlica šećera
45 g Gussnel Dolcela (gustin)
120 ml Šlaga 5+ Dolcela
Čokoladna muss krema:
100 g tamne čokolade
60 ml Šlaga 5+ Dolcela za otopiti čokoladu
200 ml Šlaga 5+ Dolcela
Za dekoraciju:
150 ml Šlaga 5+ Dolcela
1 žličica arome vanilije.
Priprema:
1.
Za biskvit prosijte,brašno,prašak za pecivo,kakao,sodu.
Dodajte šećer,sol,mljevene orahe.
U sredini napravite rupicu u koju ćete dodavati mokre sastojke.
Dodajte u sredinu:jaje,ulje,vrhnje za šlag,koricu naranče.
Pomiješajte mikserom na lagano da se sastojci povežu.
U vrućoj vodi rastopite kavu u granulama.
U tankom mlazu uz stalno miksanje dodajite u smjesu.
Stavite peći na 180C-20-25 min.
Provjerite čačkalicom.
Ohladite biskvit.
2.
Za kremu od naranče stavite sok + šećer na laganu vatru.
Oduzmite malo soka od ukupne količine pa u njoj rastvorite gustin.
Dodajite razrađeni gustin u sok na vatri i kuhajte dok se ne zgusne.
Maknuti sa vatre i dodati ribanu koricu naranče, pomiješati.
Ohladiti prvo na sobnoj temperaturi,a onda u hladnjaku.
U hladnu kremu dodati aromu vaniije,promiksati je i uljevati vrhnje za šlag.
Istući dok se šlag ne poveže.
3.
Za čokoladni muss topite čokoladu u vrhnju na laganoj vatri.
Ohladiti na mlako i polako u tankom mlazu uljevatu u vrhnje za šlag uz miksanje na laganoj brzini.
Tući dok se ne dobije mekana krema.
Nemojte pretući šlag,neka bude lagana mekana krema,jer će se stisnuti u hladnjaku.
4.
Slaganje torte.
Na podlogu za serviranje stavite koru biskvita okrenutu na suprotnu stranu.
Donja strana na kojoj se prekla ide gore.
Đem od marelice razmutite u mlakoj vodi i premažite biskvit.
Sačekajte da se upije u biskvit.
Premažite kremu od naranče i stavite kratko na hlađenje.
Ja tortu slažem u obruču koji oblažim prozirnom folijom.
Premažite muss kremom i stavite na hlađenje dok se krema skroz ne stisne.
Istucite vrhnje za šlag uz dodatak arome vanilije ili neke druge arome po želji i premažite po torti.
Ukrasite po želji.
Ja sam koristila orahe,čokoladne mrvice i kandirane višnje.
Posluživanje
Servirajte kriškicu torte uz neki topli napitak,kavu ili čaj.
Sastojci:
Biskvit 24cm:
1 jaje
60 ml ulja
40 g kakaa u prahu
1/2 Praška za pecivo Dolcela
70 g šećera,prstohvat soli
45 g brašna
40 g mljevenih oraha
1/2 zlicice sode bikarbone Dolcela
100 ml Šlaga 5+ Dolcela
naribana korica naranče
1 žličica nescafe kave u granulama
100 ml vruće vode
Premaz:
2 žlice Džema od marelica Podravka
2 žlice mlake vode
Krema od naranče:
300 ml soka od naranče
naribana korica naranče
1 žlica šećera
45 g Gussnel Dolcela (gustin)
120 ml Šlaga 5+ Dolcela
Čokoladna muss krema:
100 g tamne čokolade
60 ml Šlaga 5+ Dolcela za otopiti čokoladu
200 ml Šlaga 5+ Dolcela
Za dekoraciju:
150 ml Šlaga 5+ Dolcela
1 žličica arome vanilije.
Priprema:
1.
Za biskvit prosijte,brašno,prašak za pecivo,kakao,sodu.
Dodajte šećer,sol,mljevene orahe.
U sredini napravite rupicu u koju ćete dodavati mokre sastojke.
Dodajte u sredinu:jaje,ulje,vrhnje za šlag,koricu naranče.
Pomiješajte mikserom na lagano da se sastojci povežu.
U vrućoj vodi rastopite kavu u granulama.
U tankom mlazu uz stalno miksanje dodajite u smjesu.
Stavite peći na 180C-20-25 min.
Provjerite čačkalicom.
Ohladite biskvit.
2.
Za kremu od naranče stavite sok + šećer na laganu vatru.
Oduzmite malo soka od ukupne količine pa u njoj rastvorite gustin.
Dodajite razrađeni gustin u sok na vatri i kuhajte dok se ne zgusne.
Maknuti sa vatre i dodati ribanu koricu naranče, pomiješati.
Ohladiti prvo na sobnoj temperaturi,a onda u hladnjaku.
U hladnu kremu dodati aromu vaniije,promiksati je i uljevati vrhnje za šlag.
Istući dok se šlag ne poveže.
3.
Za čokoladni muss topite čokoladu u vrhnju na laganoj vatri.
Ohladiti na mlako i polako u tankom mlazu uljevatu u vrhnje za šlag uz miksanje na laganoj brzini.
Tući dok se ne dobije mekana krema.
Nemojte pretući šlag,neka bude lagana mekana krema,jer će se stisnuti u hladnjaku.
4.
Slaganje torte.
Na podlogu za serviranje stavite koru biskvita okrenutu na suprotnu stranu.
Donja strana na kojoj se prekla ide gore.
Đem od marelice razmutite u mlakoj vodi i premažite biskvit.
Sačekajte da se upije u biskvit.
Premažite kremu od naranče i stavite kratko na hlađenje.
Ja tortu slažem u obruču koji oblažim prozirnom folijom.
Premažite muss kremom i stavite na hlađenje dok se krema skroz ne stisne.
Istucite vrhnje za šlag uz dodatak arome vanilije ili neke druge arome po želji i premažite po torti.
Ukrasite po želji.
Ja sam koristila orahe,čokoladne mrvice i kandirane višnje.
Posluživanje
Servirajte kriškicu torte uz neki topli napitak,kavu ili čaj.
0 komentari:
Objavi komentar