četvrtak, 9. lipnja 2016.


Sezona je tikvica i danas vam za ručak predlažemo jedan lagani recept.

Sastojci
  •         tikvice (2 srednje)
  •         brašno
  •         jaje
  •         biber, so
  •         šunka (4 velike šnite fine šunke)
  •         sir gauda po potrebi
  •         mozzarella (1 kugla )
  •         ulje za prženje
  •         mlijeko
Priprema

    Od brašna, jaja i mlijeka napravite smjesu malo gušće nego za palačinke, posolite i pobiberite.
    Tikvice tanko narežite po dužini, ne solite ih i ne cjedite vodu, nego ih fpo umačite u pripremljenu paštelu i propržite u zagrijanom ulju s obje strane.
    Kad su gotove slažite ih na kuhinjski papir da upije višak ulja.
    Posložite ih po dužini  na foliju pa posložite šunku, gaudu i mozzarelu.  Pažljivo zarolajte, dobro omotajte folijom, rubove folije dobro zatvorite, ubacite u pećnicu 20-ak min na 180°C.
    Nakon toga izvadite iz pećnice i pustite da se malo prohladi , otvorite foliju, izrežite i uživajte...


0 komentari:

Objavi komentar