srijeda, 1. lipnja 2016.


Danas čvrsto odlučite napraviti svoje tijesto za pitu, razvucite ga preko kuhinjskog stola, nadjenite ukusnim nadjevom i uživajte u za prste polizati dobroj piti od špinata i sira.



Trebati će vam:
Za tijesto:

  • 500 g glatkog brašna
  • 2 žličice soli
  • 2 dcl mlake vode
Za nadjev:
  • 500 g svježeg sira
  • 2 velika jaja
  • 500 g mladog špinata
  • sol i papar
Za preljev:
  • 1 dcl mlijeka
Priprema:

U brašno dodajte sol i zamijesite elastično tijesto. Mijesite ga rukom oko 10-minuta i ostavite u pobrašnjenoj posudi da odmori oko pola sata. U posudi pomješajte sir, jaja, sol, papar i prethodno blanširani i na sitno narezani špinat. Na stolu valjkom razvaljajte tijesto u što veći krug. Poškropite ga lagano uljem i ostavite da odmori još 15-ak minuta. Zatim tijesto razvucite što tanje možete. Nadjev poredajte po rubovima tijesta i zarolajte do polovice. Dobiti ćete dvije velike ''zmijice''. U prethodno namašćeni protvan motajte tijesto s nadjevom u oblik velikog puža. Stavite peći na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 40 minuta. Zatim pitu prelijte s 1 dcl vrućeg mlijeka i vratite u pećnicu na još 10-ak minuta.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar