Danas čvrsto odlučite napraviti svoje tijesto za pitu, razvucite ga preko kuhinjskog stola, nadjenite ukusnim nadjevom i uživajte u za prste polizati dobroj piti od špinata i sira.
Trebati će vam:
Za tijesto:
- 500 g glatkog brašna
- 2 žličice soli
- 2 dcl mlake vode
- 500 g svježeg sira
- 2 velika jaja
- 500 g mladog špinata
- sol i papar
- 1 dcl mlijeka
U brašno dodajte sol i zamijesite elastično tijesto. Mijesite ga rukom oko 10-minuta i ostavite u pobrašnjenoj posudi da odmori oko pola sata. U posudi pomješajte sir, jaja, sol, papar i prethodno blanširani i na sitno narezani špinat. Na stolu valjkom razvaljajte tijesto u što veći krug. Poškropite ga lagano uljem i ostavite da odmori još 15-ak minuta. Zatim tijesto razvucite što tanje možete. Nadjev poredajte po rubovima tijesta i zarolajte do polovice. Dobiti ćete dvije velike ''zmijice''. U prethodno namašćeni protvan motajte tijesto s nadjevom u oblik velikog puža. Stavite peći na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 40 minuta. Zatim pitu prelijte s 1 dcl vrućeg mlijeka i vratite u pećnicu na još 10-ak minuta.
0 komentari:
Objavi komentar