petak, 17. lipnja 2016.


SASTOJCI
  •     450 ml mlijeka
  •     300 gr šećera
  •     250 gr margarina
  •     100 gr čokolade
  •     500 gr mljevenog keksa
  •     100 gr kokosa
  •     2 lista oblatne
  •     3 kutije Jaffa keksa

JAFFA KOLAČ KORAK PO KORAK

1. Mlijeko, šećer, margarin i čokoladu stavite na srednju vatru da se sastojci istope, može malo kuhati.
2. Sklonite sa vatre i prelijte preko mljevenog keksa i kokosa, pomiješajte kuhačom.

3. Ostavite da se ohladi, tako da smjesa ne bi topila čokoladu sa jaffa keksa.
4. Pola smjese rasporedite po oblatni.

5. Jaffa keks poredajte preko smjese, tako da čokoladni dio bude okrenut prema dole.

6. Preko keksa rasporedite ostatak smjese.

7. Smjesu poklopite sa oblatnom, tako da dio sa kockicama bude okrenut prema dole.

8. Malo pritisnite oblatnu da se sve slijepi.
9. Stavite u frižider da se kolač stegne.

0 komentari:

Objavi komentar