subota, 14. svibnja 2016.

Topla čokolada sa jagodama



Obradujte voljenu osobu, napravite joj malo drugačiju toplu čokoladu. Jagode i čokolada su idealna kombinacija.

Sastojci:
  • 500 ml mlijeka
  • 5 kašika šećera
  • 1/2 pudinga od čokolade
  • malo sirupa od jagode
  • 12 svježih jagoda
  • 1 kašika meda
Način pripreme:

    Pola sadržaja vrećice pudinga od čokolade pomiješajte sa par kašika hladne vode.
    Mlijeko i šećer stavite da prokuha.
    Kada prokuha dodajte puding od čokolade. Miješajte do željene gustoće (3-4 minuta).
    10 jagoda sameljite u blenderu sa malo sirupa i kašikom meda.

    U dublju posudu dodajte napitak od čokolade i jagode.
    Miksajte dok ne dobijete finu pjenu.
    Dekorirajte sa preostalim jagodama.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar