Sastojci:
Mjesavina zacina za Tacos
- 1 zlica chili paprike
- 1/4 zlicice cesnjaka u granulama
- 1/4 zlicice luka u granulama
- 1/4 zlicice izmrvljene suhe ljute papricice
- 1/4 zlicice origana
- 1/2 zlicice mljevene crvene paprike
- 1,1/2 zlicice mljevenog kumina
- 1 zlicica soli
- 1 zlicica mljevenog crnog papra
- 500 g pilecih prsiju bez koze i kosti
- 1 zlica maslinovog ulja
- 1 zlica pripremljenog zacina za tacos
- soli i papra po ukusu
- 1 ljubicasti luk narezan na listice
- 2 paprike razlicite boje narezane na reznjeve
- 1 zlicica mjesavine zacina za tacos
- 3 rajcice
- 1/2 ljubicastog luka
- 1 jalapeno chili papricica
- 1 limeta ( sok )
- 1/2 vezice svijezeg korijandera ili persina
- sol i papar
- 3 avokada
- 1/3 pripremljene salse od rajcica
- 1 limeta ( sok )
- sol i papar po ukusu
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 zlicica zacina za tacos
- sol i papar po ukusu
- tortilje
- ribani sir
- tanko narezana zelena salata
Priprema:
1.
Sve zacine izmjeri , stavi u zdjelicu , te dobro izmijesaj . Mozda ce ti nakraju ostati malo zacina . Spremi ga u posudicu sa poklopcem za slijedecu upotrebu .
2.
Meso operi , posusi , te odvoji kosti i kozu . Uljem lagano premazi meso , te ga posoli , popapri i pospi zacinima . Prekrij ga folijom i spremi u hladnjak do upotrebe .
3.
U medjuvremenu napravi kiselo vrhnje sa zacinima , tako sto ces vrhnju dodati zacine , sol i papar i dobro promijesati u finu kremicu . Drzi u hladnjaku do upotrebe .
4.
Za salsu sve povrce oguli i operi te nasjeckaj sto mozes sitnije , a limetu iscijedi . Povrcu ododaj sok od limete , sol i papar , pa sve izmijesaj i spremi u hladnjak do upotrebe .
5.
Guacamole napravi tako sto ces avokado raspoloviti i izvaditi sredisnju kosticu , te uz pomoc zlice izvaditi iz koze . Meso avokada zgnijeci vilicom , te mu dodaj 1/3 pripremljene salse , sok od limete , te po potrebi soli i papra . Sve izmijesaj , pokrij i spremi u hladnjak .
6.
Za dinstano povrce ocisti luk i paprike , te ih narezi na trakice . Na malo maslinova ulja preprzi povrce samo dok uvene , dodaj mu zacine i soli i papra , te drzi na toplom do upotrebe .
7.
Ugrij grill te peci mariniranu piletinu 5-6 min sa svake strane . Gotovo meso prekrij folijom i neka tako stane 10-tak min.
8.
U medjuvremenu na grillu kratko podgrij tortilje i umotaj ih u platneni ubrus . Zelenu salatu nasjeckaj i stavi servirnu zdjelu . Sir naribaj i stavi u prikladnu zdjelu .
9.
Sve serviraj na velikom plednju ili na Lazy Susan , tako da svak moze odabrati sto zeli .
10.
Na tople tortilje slazi nadjeve po nahodjenju , neki posebni red ne postoji i uzivaj u ovom prekrasnom jelu . Recept izgleda dugacak , ali sve ide jako brzo , jer nema puno kuhanja .
Izvor: coolinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar