četvrtak, 5. svibnja 2016.


Sastojci:
Mjesavina zacina za Tacos
  • 1 zlica chili paprike
  • 1/4 zlicice cesnjaka u granulama
  • 1/4 zlicice luka u granulama
  • 1/4 zlicice izmrvljene suhe ljute papricice
  • 1/4 zlicice origana
  • 1/2 zlicice mljevene crvene paprike
  • 1,1/2 zlicice mljevenog kumina
  • 1 zlicica soli
  • 1 zlicica mljevenog crnog papra
Meso
  • 500 g pilecih prsiju bez koze i kosti
  • 1 zlica maslinovog ulja
  • 1 zlica pripremljenog zacina za tacos
  • soli i papra po ukusu
Dinstano povrce
  • 1 ljubicasti luk narezan na listice
  • 2 paprike razlicite boje narezane na reznjeve
  • 1 zlicica mjesavine zacina za tacos
Salsa od rajcica
  • 3 rajcice
  • 1/2 ljubicastog luka
  • 1 jalapeno chili papricica
  • 1 limeta ( sok )
  • 1/2 vezice svijezeg korijandera ili persina
  • sol i papar
Guacamole
  • 3 avokada
  • 1/3 pripremljene salse od rajcica
  • 1 limeta ( sok )
  • sol i papar po ukusu
Kiselo vrhnje sa zacinima
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 zlicica zacina za tacos
  • sol i papar po ukusu
I jos
  • tortilje
  • ribani sir
  • tanko narezana zelena salata

Priprema:

1.
Sve zacine izmjeri , stavi u zdjelicu , te dobro izmijesaj . Mozda ce ti nakraju ostati malo zacina . Spremi ga u posudicu sa poklopcem za slijedecu upotrebu .

2.
Meso operi , posusi , te odvoji kosti i kozu . Uljem lagano premazi meso , te ga posoli , popapri i pospi zacinima . Prekrij ga folijom i spremi u hladnjak do upotrebe .

3.
U medjuvremenu napravi kiselo vrhnje sa zacinima , tako sto ces vrhnju dodati zacine , sol i papar i dobro promijesati u finu kremicu . Drzi u hladnjaku do upotrebe .

4.
Za salsu sve povrce oguli i operi te nasjeckaj sto mozes sitnije , a limetu iscijedi . Povrcu ododaj sok od limete , sol i papar , pa sve izmijesaj i spremi u hladnjak do upotrebe .

5.
Guacamole napravi tako sto ces avokado raspoloviti i izvaditi sredisnju kosticu , te uz pomoc zlice izvaditi iz koze . Meso avokada zgnijeci vilicom , te mu dodaj 1/3 pripremljene salse , sok od limete , te po potrebi soli i papra . Sve izmijesaj , pokrij i spremi u hladnjak .

6.
Za dinstano povrce ocisti luk i paprike , te ih narezi na trakice . Na malo maslinova ulja preprzi povrce samo dok uvene , dodaj mu zacine i soli i papra , te drzi na toplom do upotrebe .

7.
Ugrij grill te peci mariniranu piletinu 5-6 min sa svake strane . Gotovo meso prekrij folijom i neka tako stane 10-tak min.

8.
U medjuvremenu na grillu kratko podgrij tortilje i umotaj ih u platneni ubrus . Zelenu salatu nasjeckaj i stavi servirnu zdjelu . Sir naribaj i stavi u prikladnu zdjelu .

9.
Sve serviraj na velikom plednju ili na Lazy Susan , tako da svak moze odabrati sto zeli .

10.
Na tople tortilje slazi nadjeve po nahodjenju , neki posebni red ne postoji i uzivaj u ovom prekrasnom jelu . Recept izgleda dugacak , ali sve ide jako brzo , jer nema puno kuhanja .

Izvor: coolinarka.com

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar