SASTOJCI:
- ostatci listova lazanja (meni obicno ostanu 2-3)
- malo margarina
- 6-8 fetica šunke po potrebi ovisno o broju listova, cca 3-4 fete šunke na jedan list
- 6-8 fetica sir gauda, trapist, edamer……koji vam je pri ruci ( isto kao i sa šunkom)
- 1 krem sir
- 2-3 jaja (ako je više listova, ide više jaja)
- ribani parmezan
- sol
- kečap
- origano
- po želi kiseli krastavčići
PRIPREMA:
Listove lazanja skuhati da budu skroz mekane. Ohladiti ih i posušiti na krpi. Napraviti smjesu od krem sira, jaja, ribanog parmezana i malo soli ( ja sam na dva lista lazanja stavila 2 jaja, pola vrečice ribanog parmezana i pola pakovanja abc sira od 100g – ovisno o broju listova lazanja povećati količinu sastojaka).
Malo premazati listove lazanja sa smjesom a ostatak ostaviti za preljev. Zatim na lazanje posložiti šunku, sir i kisele krastavce (nisu nužni, može i bez njih), i na vrh svega staviti komadiće margarina i zarolati.Ponoviti postupak sa svakim listom lazanja. Gotove rolice od lazanja slagati u lim ili vatrostalnu posudu koju smo namastili sa margarinom. Preliti ih ostatkom smjese od jaja i krem sira, preko toga preliti kečap i malo posuti origanom. Peći oko 30-tak minuta na 180 stupnjeva. Na kraju malo poprskati mlijekom…….:)
P.S – u smjesu od sira, jaja i parmezana po želji dodati i par žlica slatkog vrhnja za kuhanje da bi lazanje bile još finije!!
0 komentari:
Objavi komentar