nedjelja, 15. svibnja 2016.


Sastojci:

  • 1 kg paprika za punjenje
  • 750 gr mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 50 ml riže
  • 50 ml ulja
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 3 kašike putera
  • voda
  • so, biber

Način pripreme:

    Paprike operite i očistite od sjemenki.
    Sitno isjeckajte luk i mrkvu pa ga pomiješajte rižom i mljevenim mesom.
    Posolite, pobiberite i punite paprike smjesom.
    Poredajte u tepsiju, nauljite i pokrijte aluminijskom folijom.

    Pecite u rerni z agrijanoj na 220 stepeni oko 30 minuta.
    Otkrijte paprike, a u tavi otopite puter i popržite paradajz pire.
    Dodajte malo vode pa prelijte preko paprika.
    Pecite još pola sata i servirajte.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar