Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 4 kasike secera
- 4 kasike brasna
- 4 kasike ulja
- 4 kasike mlijeka
- pola praska za pecivo
- 2 slag pjene
- 2 dcl mlijeka
- 2 slag fixa
- 2 kasike secera u prahu
- 200 gr sjeckanih jagoda
- 1 slag pjena
- 1 dcl mlijeka
- jagode
- bijela cokolada
- kokos u boji
Priprema:
Umutiti pjenasto jaja sa secerom, dodati ostale sastojke, sjediniti ih, istresti u pleh oblozen pek papirom i peci na 170 C dok se biskvit ne
ispece tj. dok blago ne porumeni.
Peceni biskvit ohladiti.
Umutiti slag pjene, dodati secer i slag fix, premazati preko biskvita i posuti sa sjeckanim jagodama.
Zarolati polako nafilovani biskvit.
Umutiti slag i premazati okolo roladu, ukrasiti sa ribanom bijelom cokoladom, jagodama i kokosom.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar