ZA SVE KOJI VOLE LJUTU ZAČINJENU PILETINU,,,RECEPT JE ODLIČAN ...
Sastojci:
Piletinu istanjiti na željenu debljinu.
Dodati zaćine i maslinovo ulje.
Rukama dobro izmješati piletinu (jako je bitno kvalitetno izmješati).
Ostaviti u frižider na minimum 5 sati ,idealno je do 3 dana.
Zagrijati tavu do tačke pušenja(bez dodavanja ulja)
Grilati piletinu sa obje strane ,da dobije lijepu boju.
Bitno je ne previše peći piletinu da ne bi bila suha.
Marinada je omekša.
Sastojci:
- 300 gr pilećih fileta
- 100 ml maslinovog ulja
- 2 kafene kašike chiili praha
- 1 kafena kašika crvene paprike
- 1/2 kafene kašike curry praha
- 1/2 kafene kašike suhog kopra
- 1 kafena kašika bijelog luka u prahu
- sol i biber
Piletinu istanjiti na željenu debljinu.
Dodati zaćine i maslinovo ulje.
Rukama dobro izmješati piletinu (jako je bitno kvalitetno izmješati).
Ostaviti u frižider na minimum 5 sati ,idealno je do 3 dana.
Zagrijati tavu do tačke pušenja(bez dodavanja ulja)
Grilati piletinu sa obje strane ,da dobije lijepu boju.
Bitno je ne previše peći piletinu da ne bi bila suha.
Marinada je omekša.
0 komentari:
Objavi komentar