četvrtak, 12. svibnja 2016.


Musaka je omiljeno jelo mnogih, a kako i ne bi kada se radi o pravoj poslastici obogaćenoj ne samo krumpirima nego i sočnim mljevenim mesom. U to ime...

Sastojci:

  •     300 g mljevenog mesa
  •     200 g luka
  •     1 kg krumpira
  •     2 jaja
  •     1 kiselo vrhnje
  •     3 dl mlijeka
  •     1 dl ulja
  •     malo soli i papra

Priprema:

    Sitno narezani luk prepržiti na ulju. Dodati mljeveno meso te pirjati dok ne ispari voda koju na vruću tavu ispusti meso.
    Potom tavu maknuti s vatre, dodati pirjanome mesu sol i papar te dobro promiješati.
    Krumpir očistiti, oprati te naribati na sitne rezance. Dodati meso i sve dobro promiješati.
    Smjesu potom treba staviti u namašćenu tepsiju.
    Izmutiti jaja, mlijeko i vrhnje i ravnomjerno preliti po krumpiru i mesu.
    Musaka se peče u pećnici na 200°C oko pola sata, odnosno dok krumpir ne porumeni.

Uz musaku možete poslužiti kupus ili zelenu salatu.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar