ponedjeljak, 16. svibnja 2016.


 Odlične  jadro kockice i praktične za napraviti......
Nakon slaganja kolač treba ostaviti u frižideru da prenoći kako bi se sve sljubilo i kore omekanile. Šećer u prahu kojim završavate dekoraciju preporučujem da se stavlja prije rezanja kolača i to u malo debljem sloju, jer ako ga malo stavite i još u frižider, postoji mogućnost da dobije vlagu i nestane. Po želji možete čak kolač završiti i čokoladnom glazurom. Ukoliko ste u stisci s vremenom kore možete pripremiti i 2-3 dana ranije, zamotati ih u prozirnu foliju dok ih budete trebali premazati.

SASTOJCI

    KORE:
  •     600 gr brašna
  •     200 gr šećera
  •     2 jaja
  •     150 gr margarina
  •     2 dcl kiselog vrhnja
  •     1 prašak za pecivo
    FIL:
  •     1,2 l mlijeka
  •     200 gr šećera
  •     10 žlica gustina
  •     200 gr margarina
  •     100 gr čokolade za kuhanje
  •     šećer u prahu za posipanje


1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo.
2. Dodajte šećer, jaja, margarin sobne temperature, kiselo vrhnje i zamijesite.
3. Napravite valjak i podijelite na 5 jednakih dijelova od kojih napravite loptice.
tijesto-za-kore
4. Svaku lopticu izvaljajte na masnom papiru na veličinu tepsije, tako da prekrijete prozirnom folijom. Postupak razvlačenja kora možete pogledati ovdje.
tanko-tijesto
5. Preporučujem da prvo pripremite sve kore, a onda da ih pečete, jer se brzo ispeku, duže traje razvlačenje.
6. Svaku koru pecite na 170 stupnjeva, već kod pete minute pripazite da kora ne dobije boju, ovisi o pećnici.
savrsena-kora
7. Ostavite kore da se ohlade.

KREMA SA MLIJEKOM

1. Gustin i šećer pomiješajte sa 2 dcl mlijeka, ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. Kada mlijeko zakuha dodajte pripremljene sastojke i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Margarin sobne temperature izrežite u kremu i sjedinite.
bijela-krema
5. Kremu podijelite na dva jednaka dijela i u jedan dodajte čokoladu koju ste predhodno istopili na pari i rashladili.

KAKO SLOŽITI JADRO KOCKICE
1. Kora – svijetla krema
2. Kora – tamna krema
3. Kora – svijetla krema
4. Kora – tamna krema
5. Kora – posipati dosta šećerom u prahu.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar