utorak, 31. svibnja 2016.


    MAZANJE KALUPA
  •     300 g noisette čokolade
  •     3 žlice ulja
    PUNJENJE;
  •     višnje iz staklenke
  •     2 dl rakije
    KREMA
  •     4 žlice slatkog vrhnja
  •     100g čokolade za kuhanje
  •     3 žlice rakije
PRIPREMA

    Rastopiti čokoladu sa uljem na pari.
    Košarice mazati sa čokoladom.
    Stavljati u zamrzivač da se stisne.
    Ponoviti postupak 3 puta.
    Tada puniti nadjevom.
    Završiti praline sa još jednim premazom (zatvoriti dno) i vratiti u hladnjak da se praline stegnu do kraja.

Nadjev za punjenje

    Izlomiti čokoladu za kuhanje u slatko vrhnje i staviti na štednjak da se otopi, (NE da provrije)
    Maknuti sa vatre i dodati rakiju.
    Promiješati.
    Dobro ohladiti ( Ja stavim da bude brže u zamrzivač na kratko).
    Dok se hladi slatko vrhnje, višnje natopiti u alkoholu i neka odstoje.
    Ohlađenu kremu koju ste izvadili iz hladnjaka izradite malo sa mikserom.
    U svaki kalupčić stavite pola višnje (zavisno od veličine kalupa – moji su bili manji pa bi cijela bila prevelika), sipajte malo soka u kojem su stajale višnje te dodajte izrađenu kremu.
    Zatvorite dno sa čokoladom koja je ostala za pripremu kalupa.
    Vratite nazad u zamrzivač na  pola sata da se dobro stegne.

Gotove praline čuvajte u hladnjaku.

0 komentari:

Objavi komentar