ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

 
Sastojci:

1 deo

  • 250 gršećera u prahu
  • 400 grmlevenog keksa
  • 125 grmargarina
  • sokod 1 limuna
  • 1 dcmleka
2 deo
  • 100 grčokolade
  • 4kašike ulja
3 deo
  • 400 gršećera
  • 1 dcvode
  • 150 grmargarina
  • 250 grmleka u prahu
Priprema

iseckati margarin dodati šećer u prahu i dobro umutiti, dodati keks, sok od limuna i mleko sve dobro sjediniti i istresti na tacnu formirajuću koru debljine 1 cm.
istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kore, staviti u frižider da se malo stegne.
šećer i vodu staviti na laganu vatru da vri 7 minuta, skloniti sa vatre i dodati margarin u vruću masu i mutiti mikserom nekih 5 minuta, zatim u to dodati mleko u prahu, dobro sjediniti mikserom i preliti preko prve kore i čokolade.
staviti u frižider da se dobro stegne.

Prijatno…

Tagged: ,

0 komentari:

Objavi komentar