testo:
- 1 deci jogurta
- 1 deci kisele pavlake
- 1 deci mleka
- 1 deci ulja
- 2 kašikice šećera
- 2 jaja
- 40 gr svežeg kvasca
- malo soli
- oko 700 gr brašna
fil:
- 250 gr margarina
- 200 gr+ 200 gr sitnog sira
- 200 gr salame
- 1 belanjak
Priprema:
1. pavlaku, jogurt i mleko malo smlačiti ,dodati šećer i kvasac i još u to 4 male kašikice
brašna ,kad to nadođe u to dodati ostale sastojke ,zamesiti testo i ostaviti na toplom
mestu da se masa udvostruči, zatim razvući jednu veliku koru ,preko nje narendati
hladan margarin i posuti sa 2oo gr sitnog sira i uviti u rolat koji treba da odstoji pola
sata, zatim opet razvući veliki pravougaonik iseći ga na pet traka i u cik cak seći testo
tako da se dobiju trouglovi, filovati sa 200 gr sira i sa salamom naseckanom na kockice,
premazati žumancetom.
Izvor:(coolinarika.com)
loading...
0 komentari:
Objavi komentar