utorak, 26. travnja 2016.




testo:

  • 1 deci jogurta
  • 1 deci kisele pavlake
  • 1 deci mleka
  • 1 deci ulja
  • 2 kašikice šećera
  • 2 jaja
  • 40 gr svežeg kvasca
  • malo soli
  • oko 700 gr brašna

fil:

  • 250 gr margarina
  • 200 gr+ 200 gr sitnog sira
  • 200 gr salame
  • 1 belanjak

Priprema:

1. pavlaku, jogurt i mleko malo smlačiti ,dodati šećer i kvasac i još u to 4 male kašikice
brašna ,kad to nadođe u to dodati ostale sastojke ,zamesiti testo i ostaviti na toplom
mestu da se masa udvostruči, zatim razvući jednu veliku koru ,preko nje narendati
hladan margarin i posuti sa 2oo gr sitnog sira i uviti u rolat koji treba da odstoji pola
sata, zatim opet razvući veliki pravougaonik iseći ga na pet traka i u cik cak seći testo
tako da se dobiju trouglovi, filovati sa 200 gr sira i sa salamom naseckanom na kockice,
premazati žumancetom.

Izvor:(coolinarika.com)
loading...

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar