Jednostavna pire i spinach rolada...
Odlično predjelo ili glavno jelo od pirea i spinacha...
SASTOJCI
Pire tijesto:
• 500gr. brašnjastog krumpira(oguljenog)
• 1 žumanjce
• 30gr. parmezan sir
• 100gr. palente
• sol
Špinat fill:
• 2 žlice putera
• 350gr. svježeg špinata
• 1 žumanjce
• 30gr. parmezana sira
• 150gr. ricotte sira
• sol i peper
• 2 žlice otopljenog putera
PRIPREMA
1. Ogulite i skuhajte krumpir.Izmiksajte.
2. U slanu kipuću vodu dodajte špinat i kuhajte oko 4-5 min.Izvadite i ostavite da se dobro ocijedi.
3. U pire dodajte žumanjak i izmiksajte.U to dodajte palentu,parmezan sir i sol.Izmješajte sve zajedno.
4. Špinat dobro ocijedite i isjeckajte sa nožem.
U špinat dodajte žumanjak,ricottu sir,parmezan sir sol i peper.Izmješajte sve zajedno.
5. Na pek papiru razvaljajte pire tijesto u kvadar.Možete sa valjkom.
6. DOK RADITE TIJESTO STAVITE VELIKI LONAC VODE DA VAM KUHA.VODA TREBA DA PROKLJUČA.
Preko tijesta premažite špinat smjesu.
7. Pomoću pek papira uvijte ruladu.
8. Pek papirom uvijte roladu i svežite krajeve i dva puta po sredini rulade sa kuhinjskim koncem ili koji imate.Kao na fotki.
9. U veću duboku tepsiju ili ako imate veliki široki lonac stavite roladu i PREKO ISTRESITE SA KIPUĆOM VODOM.ja sam kuhala u dubokoj tepsiji.Stavite da se rulada kuha na laganoj vatri oko 20-25min.Voda ne smije da ključa.
10. Prilikom kuhanja možete je okrenuti par puta.
Kuhanu ruladu izvadite i OSTAVITE DA SE POTPUNO OHLADI.Skinite konac,odvijte ruladu,sijecite željene fetice i uživajte...Ja nisam cekala da se potpuno ohladi..
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Odlično predjelo ili glavno jelo od pirea i spinacha...
SASTOJCI
Pire tijesto:
• 500gr. brašnjastog krumpira(oguljenog)
• 1 žumanjce
• 30gr. parmezan sir
• 100gr. palente
• sol
Špinat fill:
• 2 žlice putera
• 350gr. svježeg špinata
• 1 žumanjce
• 30gr. parmezana sira
• 150gr. ricotte sira
• sol i peper
• 2 žlice otopljenog putera
PRIPREMA
1. Ogulite i skuhajte krumpir.Izmiksajte.
2. U slanu kipuću vodu dodajte špinat i kuhajte oko 4-5 min.Izvadite i ostavite da se dobro ocijedi.
3. U pire dodajte žumanjak i izmiksajte.U to dodajte palentu,parmezan sir i sol.Izmješajte sve zajedno.
4. Špinat dobro ocijedite i isjeckajte sa nožem.
U špinat dodajte žumanjak,ricottu sir,parmezan sir sol i peper.Izmješajte sve zajedno.
5. Na pek papiru razvaljajte pire tijesto u kvadar.Možete sa valjkom.
6. DOK RADITE TIJESTO STAVITE VELIKI LONAC VODE DA VAM KUHA.VODA TREBA DA PROKLJUČA.
Preko tijesta premažite špinat smjesu.
7. Pomoću pek papira uvijte ruladu.
8. Pek papirom uvijte roladu i svežite krajeve i dva puta po sredini rulade sa kuhinjskim koncem ili koji imate.Kao na fotki.
9. U veću duboku tepsiju ili ako imate veliki široki lonac stavite roladu i PREKO ISTRESITE SA KIPUĆOM VODOM.ja sam kuhala u dubokoj tepsiji.Stavite da se rulada kuha na laganoj vatri oko 20-25min.Voda ne smije da ključa.
10. Prilikom kuhanja možete je okrenuti par puta.
Kuhanu ruladu izvadite i OSTAVITE DA SE POTPUNO OHLADI.Skinite konac,odvijte ruladu,sijecite željene fetice i uživajte...Ja nisam cekala da se potpuno ohladi..
Izvor: http://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar