RUČAK KOJI ĆE OBRADOVATI SVE VAŠE UKUĆANE…SOČNI KROMPIRIĆI
Naš današnji ručak,mnogo ukusni i sočni,od njih su samo ostali prazni tanjirići…
Sastojci:
Priprema:
1.
U veću šerpu zagrijati ulje, propžiti luk zajedno sa paradajzom i šargarepom, dodati krompiriće, paradajz pire, začiniti sa vegetom i začinima po želji, mješati da se malo zapeče, pa dodati vrelu vodu, dobro izmješati da baci koji ključ, tako otprilike nekih 15 minuta.Sad dodati grašak, opet izmješati, pa dodati mljeko, isjeckani peršun i malo timyjana, probati jeli slano, dodati jos začine.Maći sa šporeta.
2.
Uključiti rernu na 200’°C.
3.
Pripremiti posudu u kojoj će se krompirići peci.Izručiti smjesu koja se krčkala, prekriti folijom i staviti da se pece.Nakon 20 minuta maci foliju, posuti sa sirom po želji i zapeći toliko dok krompirići ne budu pečeni.
Naš današnji ručak,mnogo ukusni i sočni,od njih su samo ostali prazni tanjirići…
Sastojci:
- 960 g krompira (na četvrtine isječenih)
- 2 šargarepe (na kolutove,140 g)
- 1 luk (100 g)
- 100 g isjeckanog paradajza
- 2 velike kašike ulja
- vegeta,tymijan
- crvena paprika,peršun….
- 1 velika kašika paradajz pirea
- 250 ml vrele vode
- 280 g graška (iz hladnjaka,ili konzerva)
- 150 ml mljeka
- sir po želji
Priprema:
1.
U veću šerpu zagrijati ulje, propžiti luk zajedno sa paradajzom i šargarepom, dodati krompiriće, paradajz pire, začiniti sa vegetom i začinima po želji, mješati da se malo zapeče, pa dodati vrelu vodu, dobro izmješati da baci koji ključ, tako otprilike nekih 15 minuta.Sad dodati grašak, opet izmješati, pa dodati mljeko, isjeckani peršun i malo timyjana, probati jeli slano, dodati jos začine.Maći sa šporeta.
2.
Uključiti rernu na 200’°C.
3.
Pripremiti posudu u kojoj će se krompirići peci.Izručiti smjesu koja se krčkala, prekriti folijom i staviti da se pece.Nakon 20 minuta maci foliju, posuti sa sirom po želji i zapeći toliko dok krompirići ne budu pečeni.
0 komentari:
Objavi komentar